Nieuw product
Kervel kunnen we natuurlijk verwerken in allerlei gerechten, maar het is zeker leuk om een keer gebruik te maken van de prachtige bladtextuur. In die zin is het spannend om het blad ook eens 'onbewerkt' in een gerecht tot expressie te laten komen. Het blad is immers mooi. Laat uw kervelplant ook een keer tot bloei komen en pas de bloemen daarna culinair toe.
Warning: Last items in stock!
Availability date:
Kervel kunnen we natuurlijk verwerken in allerlei gerechten, maar het is zeker leuk om een keer gebruik te maken van de prachtige bladtextuur. In die zin is het spannend om het blad ook eens 'onbewerkt' in een gerecht tot expressie te laten komen. Het blad is immers mooi. Laat uw kervelplant ook een keer tot bloei komen en pas de bloemen daarna culinair toe. Kervel past goed in de volgende gerechten: soepen, vis- en kruidensauzen, salades, eiergerechten, kruidenboter en in combinatie met rundvlees, komkommer, vinaigrette en kruidenoliën. Artikelcode: P4115
Biologische Lavas (Levisticum officinale) Levisticum officinale is geen ingrediënt van het originele maggie recept! Wellicht geeft de pittige smaak van lavas de assosiatie. Lavas is een pittige smaakversterker in gerechten. In veel gevallen kan lavas peper en zout deels of volledig vervangen. Lavas past goed in de volgende gerechten. Blad: stoofpotjes,...
Biologische Azteeks zoetstofplantje (Lippia dulcis) Lippia dulcis. Azteeks zoetkruid zo wordt dit plantje ook wel genoemd. Het is tropisch dus voor de vorst naar binnen halen is aan te raden. Geschikt om alles te zoeten wat normaal onze tafelsuiker doet zoetten. Lippia past goed in de volgende gerechten: koffie, thee, desserts, vruchtenbowl, water of om...
Biologische citroenmelisse (Melissa officinalis) De sterk naar citroen geurende blaadjes kunnen voor thee worden gebruikt. Meerjarig kruid, winterhard. Zaaien in mei op zaaibed of in bakje, overplanten op 40 x 30 cm. Oogsten: in het tweede jaar gaat de plant zich sterk ontwikkelen. Om te drogen, de bladeren vóór de bloei afknippen. Hoogte: tijdens de...
Biologische bananenmunt (Mentha arvensis Banana) Bananenmunt is een sensatie! U kent ze vast nog wel van vroeger, die gele bananenschuimpjes. Kunt u zich ook nog die specifieke geur van die schuimpjes herinneren? Exact die geur heeft ook de bananenmunt, geweldig. Artikelcode: P4235
Biologische aardbeienmunt (Mentha arvensis strawberry) Muntsoort met donkergroene ovaal getande bladeren die naar aardbei geuren. Hij heeft lila bloemen in juli - oktober. Kan in de zon/halfschaduw met humusrijke, goed doorlatende grond. Hoogte 50 cm. De biologisch gekweekte kruiden zijn gezonder en smaken beter, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van...
Biologische gembermunt (Mentha gracilis ginger) Mentha gracilis Ginger. Gembermunt regelmatig gebruiken zorgt ervoor dat de plant niet te hoog wordt. Gembermunt past goed in de volgende gerechten: sauzen, soepen, theemengsels, salades en desserts met name in combinatie met chocola en ijs. Artikelcode: P4250
Biologische groenbladige basilicum (Ocimum Magic White) Deze basilicum is uiterst koude tolerant wat een enorme pre is ten opzichte van de door ons gekende traditionele basilicum zonder aan smaak of aroma in te boeten. Artikelcode: P4255
Biologische basilicum minette (Ocimum Minette) Deze basilicum is uiterst koude tolerant wat een enorme pre is ten opzichte van de door ons gekende traditionele basilicum zonder aan smaak of aroma in te boeten. Artikelcode: P4256
Biologische basilicummunt (Mentha piperita basilicum) Mentha piperita "Basilicum". U heeft uw muntplant, u plukt er 5 à 7 topjes vanaf en doet deze in een theepot. Kokend water erover en 5 à 10 minuutjes laten trekken en een heerlijke muntthee is geboren. Artikelcode: P4260
Biologische roodbladige basilicum (Ocimum Magic Blue) Hoe mooi willen we het hebben, een koude tolerante basilicum ja hij is er nu echt. Onze gangbare basilicum komt uit de volle tropenzones van India en deze lopen al kouschade op bij 10°C . Deze roodbladige selectie is bestand tegen temperaturen tot 1°C. Artikelcode: P4265
Biologische chocolademunt (Mentha piperita chocolate) Muntsoort met paarsgroen blad of met groen blad en paarse nerven beide geurend naar chocolade en lila bloemen in juni - juli. Kan in de zon/halfschaduw met humusrijke, goed doorlatende grond. Hoogte 50 cm. De biologisch gekweekte kruiden zijn gezonder en smaken beter, omdat er geen gebruik wordt...
Biologische bloedzuring (rumex sanguineus) Rumex sanguineus. Prachtige blaadjes om mee te decoreren. Groene bladeren met een dieprode hoofdnerf en rode zijnerven. Kleur doet eten. Vaak zijn deze kleurtjes bij het eten ervan gekoppeld aan gezondheidsbevorderende eigenschappen. Bloedzuring past goed in de volgende gerechten: salades, soepen, sauzen,...
Biologische pepermunt (Mentha piperita Cinderella) Muntbloemen blijven geweldig om mee te garneren, dat hebben alle muntvariaties gemeen. Munt verfrist en pept op. Pepermunt is één van de bekendste munt soorten. Artikelcode: P4282
Biologische zwitserse munt (Mentha piperita Swiss) Mentha piperita "Swiss". Een muntsoort uitgelezen voor lekkere infusies(theeën). Zwitserse munt staat garant voor een frisse citroengeur met een verkwikkende uitwerking. Zwitserse munt past goed in de volgende gerechten: vis, soep, sausjes, kwark, infusies(theeën), desserts, zomerdranken en vruchtenbowl....
Biologische Marokkaansemunt (Mentha spicata Maroccan) Muntsoort met heldergroene ovaal fijngetande bladeren met en witte tot lila bloemen in juni - juli. Muntsoort met de meest frisse muntaroma. Kan in de zon/halfschaduw met humusrijke, goed doorlatende grond. Hoogte 30 tot 60 cm. De biologisch gekweekte kruiden zijn gezonder en smaken beter, omdat er...
Biologische ananasmunt (Mentha suaveolens ananas) Muntsoort met groengrijze donzige bladeren die naar ananas geuren. Hij heeft witte bloemen in juni - juli. Kan in de zon/halfschaduw met humusrijke, goed doorlatende grond. Hoogte 30 tot 70 cm. De biologisch gekweekte kruiden zijn gezonder en smaken beter, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest...
Biologische appelmunt (Mentha suaveolens apfel) Appelmunt is een stuk fijner qua plantbouw als de ananasmunt. Ze heeft een fris aroma maar er is ook een vleugje bitter te constateren. Zoals u zult weten ‘bitter in de mond, maakt het hart gezond’. Artikelcode: P4335
Biologische echte Majoraan (Origanum majorana) Origanum majorana. Echte majoraan is ietsje krachtiger en subtieler van smaak als wilde marjolein. Echte majoraan past goed in de volgende gerechten: Mediterrane keuken, lams- en varkensvlees, pizza, soepen, salades, groenten, rijst, pasta's, eiergerechten, tappa's, tomatensauzen, koekjes en als onderdeel van...
Biologische compacte oregano (Origanum vulg. Compactum) Compacte oregano is ietsje krachtiger qua smaak en aroma als de wilde marjolein (Origanum vulgare). Maar het grootste verschil zit hem in de groeiwijze. Wilde marjolein kan wel 60 cm hoog worden terwijl de compacte oregano slechts maximaal 20 cm hoog wordt. Compacte oregano groeit meer bodembedekkend...
Biologische platte peterselie (petroselium crisp. Gigante D'Italia) Deze platte peterselie heeft een sterkere smaak dan krulpeterselie. Het bevordert de spijsvertering en is een goede smaakmaker. Ook geschikt als garnering. Hoogte 25 cm. Zaaien: vanaf maart tot september op een afstand van 25 cm. In een rij uitdunnen op 10 cm. Kiemt langzaam. Oogsten:...
Biologische hertshoornweegbree (Plantago coronopus) Plantago coronopus. Dit kruid zit een beetje tussen een kruid en een groente in. Van beide heeft het wat in zich. Goed soms zijn de scheidingslijnen gelukkig niet haarscherp. Hertshoornweegbree past goed in de volgende gerechten: echt als basis voor een heerlijke maaltijdsalade geweldig in soepen, sauzen...
Biologische kruip rozemarijn (Rosmarinus officinalis Caprii) Groenblijvende houtachtige kruipende heester, met smalle donkergroene naaldachtige blaadjes. Bloeit met mauve bloemen van april tot juni/juli. In de zon en op een beschutte plaats met humusrijke, goed doorlatende grond.
Biologische rozemarijn Blue winter (Rosmarinus officinalis Blue winter)
Biologische Seldeij snij (Apium Graveolens) RSelderij is een sterk vocht en urine afdrijvend kruid. Hierdoor helpt het tegen het vasthouden van vocht in de benen en verlicht het ook jicht en reumatische pijnen. Mede door deze eigenschap kan de Selderij helpen bij het afvallen. Volgens zeggen , zou het kruid potentieverhogend werken. Inmiddels is dat ook...
Biologische rozemarijn (Rosmarinus officinalis) Rosmarinus officinalis Marseille. Deze menselijke selectie vindt haar oorsprong waarschijnlijk aan de Côte d'Azur. Rosmarinus officinalis 'Marseille' onderscheid zich van de gewone Rosmarinus officinalis vanwege haar intens diepe olijfgroene glimmende loof en krachtige plantbouw. De winterhardheid...
Biologische suiker- of honingblad (Stevia rebaudianum) Stevia ‘zoet’ alles wat u met gebruikelijke tafelsuiker ook zou zoeten. Echter Stevia bevat nauwelijks calorieën en is tevens geschikt voor diabetici. Stevia is een tropisch kruid. Artikelcode: P4515
Biologische Dille (Anethum graveolens) Dille is een éénjarig kruid wat bij ons vanaf ca. eind april tot aan de eerste nachtvorst buiten gekeeekt kan worden. Tot half mei, indien van toepassing, beschermen tegen eventuele nachtvorst. Vochtige voedselrijke omstandigheden zorgen voor mooi mals blad.voor consumptie. Artikelcode: P4531
Biologische grootbladige salie (Salvia off. Bergarten) Een groenblijvende, sterk aromatische kleine heester. Deze soort is decoratief door zijn grijsgroen blad met witte randen en een purperen gloed. De bloemen zijn lilapaars in juni/juli. Kan in de zon met humusrijke, goed doorlatende grond. Hoogte 50 cm. De biologisch gekweekte kruiden zijn gezonder en...
Biologische kleine pimpernel (Sanguisorba minor) Sanguisorba minor. Kleine pimpernel is zeker een kruid wat de moeite waard is om aan te schaffen. Haar komkommerachtige smaak met een oerbittertje en zuurtje openen een prachtig spectrum aan culinaire mogelijkheden. Er zijn mensen die nootachtige smaken traceren bij de kleine pimpernel
Biologische Anijsafrikaantje of Mexicaanse dragon (Tegetes lucida) Dit kruidje komt uit Mexico en sterft in de winter bovengronds af maar kan enkele graden vorst verdragen onder droge omstandigheden. Het aroma is sterk anijsachtig en het lekkerst in haar soort. Artikelcode: P4595